4 Rädsla för en man i sängen: Hur man hittar och neutraliserar dem

Vad är män i den intima sfären? Och är det möjligt att upptäcka dessa rädslor och bli av med "blocken" som hindrar dig från att njuta av? Talar en sexolog.

1. Rädsla för inkonsekvens av en partners förväntningar

Denna rädsla inträffar som regel i män av narcissistisk typ. Ganska ofta är sådana män särskild vikt vid relationerna med den "utvalda" kvinnan, idealiserar henne och är rädda för att inte matcha hennes förväntningar. Det manifesterar sig i obsessiv rädsla för att vara ointressant eller inte kunna producera effekten. Det är intressant att rädsla kan förstärkas av en partners beteende, så var bara en långtgående och projicerad på henne.

Vad ska man göra?

Det mest effektiva sättet att bekämpa sådan rädsla är en kollision med verkligheten. Vad som kan rekommenderas för en man? Titta på situationen från sidan och tänk: om vissa supermakter verkligen förväntas av dig https://www.eliminarlacelulitisencasa.com/11-egenskaper-som-riktiga-man-alskar-hos-en-kvinna/?

Om så är fallet, oavsett hur du beter dig, troligen kommer en kvinna att sträva efter att devalvera dig. I detta fall gäller problemet inte bara och inte så mycket den intima sfären. Du kan komma ihåg eller ta reda på en partner att hon inte passar henne i ditt förhållande. När problemet hittas är det värt att diskutera det och hitta ett kompromissalternativ.

Om allt spelas ut i ditt huvud hjälper insikten att rädsla inte på något sätt är kopplat till verkligheten, att minska ångest och slappna av.

2. Rädsla för att prova något nytt

Denna rädsla är förknippad med självtvivel, komplex som ligger i den intima sfären, alla typer av sex och tabuer. Eftersom intima förhållanden är extremt sårbarhets territorium för vissa människor, kan ett "steg till höger, steg till vänster" från det vanliga beteendescenariot orsaka stark rädsla. Hur man gör något nytt? Tänk om allt inte går enligt plan? Frågor gräver i människans huvud, och han är obeslutsam att ta bort från det farliga, enligt hans åsikt, Ventures.

Vad ska man göra?

I den här situationen kan du visuellt föreställa dig en "bild" av hur allt kommer att hända. Dessutom kan du föreställa dig en observatör som tittar på vad som händer från sidan. Utforska det nya utrymmet som en pionjär.

Ställ dig själv fyra frågor som hjälper dig att förstå vad du är rädd för och övervinna rädsla.

  1. Vilka reaktioner har du något nytt?
  2. Hur din kropp svarar?
  3. Vad är skrämmande i denna upplevelse?
  4. Kan en ny upplevelse ge dig nöje?

Naturligtvis, om det "nya" inte passar in i ditt acceptansområde, är det bättre att vägra experimentet. Och om du, om du föreställer dig situationen från utsidan, har upplevt bara trevliga känslor, så är detta ett tillfälle att experimentera i verkligheten.

3. Rädsla för att partneren kommer att vägra sex

Rädsla för vägran i sex är ganska ofta direkt relaterat till barn-barn-relationer, nämligen med sambandet mellan modern och barnet. Han återlämnar mannen till skadan på avslaget som pojken upplevde i barndomen. Denna djupa rädsla är baserad på en mans traumatiska upplevelse och är alltid förknippad med mycket smärtsamma känslor.

Vad ska man göra?

Eftersom partneren i denna situation är vald ”i moderens bild och likhet” är det logiskt att mannen verkligen vägras att vägra nära nära. Således inträffar retransmatisering – om i skada, vilket förvärrar positionen.

Det är ganska svårt att hantera denna situation själv. vad kan du göra?

Som ni vet är det redan hälften av sina lösningar att förstå problemet. Försök att förverkliga ditt manus. Kom ihåg om sådana situationer upprepades i relationer med andra kvinnor. Hur du reagerar på vägledningens situation nu, vad tycker du om vad du föreställer dig? Medvetenheten om skriptet kommer att vara ett stort steg mot förändringar.

4. Rädsla som inte kommer att fungera: "Min fysiologi kommer att svika mig"

Denna rädsla är ett symptom. Sådana män tenderar i princip att bilda olika rädsla i många situationer, de kan vara rädda för världens apokalyps eller bit av myran. Men särskilt virtuos ångestande-föreställande män genererar rädsla på den intima sfären. Vad är de kopplade till? Den så kallade "felbranden" är direkt relaterad till problemet med könsidentitet. Enkelt uttryckt känner en sådan person inte som en man.

Vad ska man göra?

Ofta bildade människor med liknande rädsla i barndomen inte en idé om en bild av sig själva som en man. Hur i vuxen ålder kan du kompensera för den här saknade länken? Du kan få upplevelsen av manligt beteende och tilldela det dig själv, observera och kommunicera med auktoritativa och betydande män. Det kan vara en kollega, vän eller släkting.

Ett annat alternativ är att hitta exempel på det perfekta, enligt din åsikt, män i bio och litteratur. Vilka värden delar du med dessa bilder, vad gillar du i deras beteende, som du vill "prova på"? Varje dag, vidta några små åtgärder som ger dig ett steg närmare det önskade idealet. Det är nödvändigt att göra detta regelbundet, vilket senare kommer att leda till den "kumulativa effekten".

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *